Története Karácsony harisnya

Posted by Jiky at 9:58 AM

Thursday, December 10, 2009

Karácsony Harisnya szerves részét képezik a karácsony Holiday hagyományokat. A szokás gifting karácsonyi Harisnya, például karácsonyi vagy üdülési ajándékok nem új keletű fejlemény. Meg volt egy hosszabb törzse, mint azt valaha is gondolni. Hogyan karácsonyi harisnya érkezett minősül forró kedvence rejtély.

Mítoszok és mesék elmagyarázza az eredetét karácsonyi Harisnya sok. De a legelfogadottabb legenda megy, mint ez.

A Kind Nemes és Santa Clause
Valami nemes elherdálta minden vagyonát és a tulajdon felesége lejárt annak köszönhető, hogy betegség, és otthagyta a három lányával. Annyira szánalmas volt a feltétele, hogy el kell mozdulni a paraszt házat és élt élete nyomorúság. Még csak nem is volt elég zsákmányt hoz kap lánya férjhez ment.
Santa Claus


Nagyvonalú volt is, Szent Miklós úgy döntött, hogy segítse ki őket, de névtelenül. Egy éjszaka lovagolt fel a házat, és miután rájött, hogy elaludt, s csendesen esett három tasak aranyat meg a kéménybe, és leszállt a harisnyát, hogy a lány már letette a kandalló. Másnap reggel a lányok voltak ragadtatva az arany érméket találtak belül a harisnyát, mert elég volt elégséges ahhoz, hogy megházasodik és élnek mindörökké boldogan.

Még ma is, a gyermekek a világ minden táján ünneplik ezen a napon az akasztás a harisnyát a kandalló mellett. A legtöbb ország a következő hasonló hagyományokat a kisebb eltérések. Franciaországban és Magyarországon, a gyerekek megtartják cipő, a kandalló, vagy az ablakpárkányon, Hollandiában, hogy verem a cipő, a széna és sárgarépa a ló Sintirklass.

Szóval gyerekek, ne felejtsd el, hogy lefagy a harisnya, a kandalló, mert sosem tudhatjuk, milyen áldás álruhában lesz hasonló.

0 comments: